A Meta újabb lépéssel távolodik a hírektől és a politikától azzal a bejelentéssel, hogy ez év decemberétől megszűnik a Facebook News az Egyesült Királyságban, Franciaországban és Németországban.

Az eredetileg 2019-ben elindított Facebook Hírek célja az volt, hogy megbízhatóbb hírtartalomforrást biztosítson az alkalmazásban, és a jóváhagyott kiadók a Metával együttműködve töltsék fel a külön hírfolyamot.

Ez arra válaszul történt, hogy a Facebookot kulcsfontosságú hírforrásnak, valamint sokak számára a hírek és információk kulcsfontosságú közvetítőjének tekintették, ami arra késztette a Metát, hogy aktívabb erőfeszítéseket tegyen a hírtartalmak ellenőrzése érdekében, és ideális esetben kiszűrje a megkérdőjelezhető forrásokat azáltal, hogy jobb kurátort biztosít.

Az idő múlásával viszont a Facebook-felhasználókat kevésbé foglalkoztatják és érdeklik a hírbeszélgetések, aminek következtében a Meta máris áthelyezte a hangsúlyt a rövid formátumú videókra és a barátoktól származó frissítésekre, miközben csökkentette a híreket, és különösen a politikai tartalmakat.

Ez most a Facebook külön Hírek rovatának megszűnéséhez vezetett. Minden bizonnyal erős késztetés volt erre, hogy különböző országok szerették volna arra kötelezni a Metát, hogy fizessen a hírekért. Ez viszont nem törtétn meg, így valószínűleg világszinten megszűnik hamarosan a Facebook News.

Forrás: Social Media Today