Soundmoji a neve a Messenger fejlesztésének, ami olyan hangulatjeleket takar, amik hangot is adnak. Vagyis ezentúl, akinek nem elég a tapsolós emoji, esetleg gif, az választhat olyan megoldást is, ahol hallani lehet az emoji tapsát. 

A Facebook azt írja a közleményében, hogy ez az emojik új generációja, a hangok pedig a tapsolástól a tücsökciripelésen és a dobpergésen át egészen a gonosz kacajig terjedhetnek. Ráadásul lehetőséget biztosítanak különböző együttműködésekre is, és a kedvenc előadók vagy éppen műsorok hangjai is elérhetőek lesznek. A közleményben megemlítik az Universal, az NBC, a Netflix nevét is, utóbbiból például a Bridgerton család kulcsmondatait lehet majd használni a jelek szerint. 

https://twitter.com/messenger/status/1415749208997511175

Szórakoztató lehet ez újítás, főleg, ha az iroda csendjét töri majd meg egy izgalmas hangüzenet, vagy nyilvános helyen sikerül ilyet kapnia valakinek. A Facebook azt mondja, hogy az emberek naponta több mint 2,4 milliárd olyan üzenetet küldenek, amiben van hangulatjel, és ahogy látják, egyre nyitottabbak az audio tartalmakra is (Clubhouse vagy TikTok sikere), ezért látták elérkezettnek az időt, hogy új szintre emeljék az emojikat. Azt is érdemes látni, hogy ebben hatalmas marketinglehetőség van a cég számára, hiszen egy-egy jó kampány, egy jól csengő tételmondattal emoji formában, nagy virális sikereket érhet el a jövőben. Egyelőre nem erősítette meg a Facebook, hogy vannak-e ilyen irányú terveik. 

Mindenesetre a hangos emojik frissítés után lesznek elérhetőek, ugyanonnan lehet majd előhívni őket, mint a hagyományos emojikat, azaz a mosolygós arcra kell rábökni, ahol majd feltűnik egy hangszóró ikon, ennek segítségével lehet előhívni a hangos emojikat. 

Forrás: Social Media Today