Ugyan a WhatsAppnál érkeztek erről a jó dologról folyamatosan a hírek, a Meta most némileg váratlanul bejelentette, hogy a másik üzenetküldőjénél, a Messengernél sem butítja le mostantól a képeket.

Technikailag ezt ők így írták le:

„Most már tisztább, élesebb fényképeket küldhet a csevegéseiben. HD-fotó küldéséhez válasszon ki egy képet, majd nyomja meg a HD kapcsolót, és koppintson a Küldés gombra. Koppintson a további fényképekre több HD minőségben történő küldéséhez, majd koppintson a Küldés elemre.”

Minden bizonnyal ez a váratlan bejelentés összefüggésben állhat azzal, hogy a Meta továbbra is átjárhatóvá akarja tenni az üzenetküldőit, és ha már a WhatsAppnál van lehetőség HD fotók küldésére, akkor a Messengernél is muszáj ezt meglépniük.

További jó hír, hogy mostantól akár 100 megás fájlokat is küldözgethetünk Messengeren, és csak akkor kell alternatíva után néznünk, ha ennél nagyobbat akarunk eljuttatni valakinek.

A funkciók a napokban mindenkinél elérhető lesznek, de nem egyszerre jelenik meg a felhasználóknál, szóval lehet valakinek picit várnia kell majd rá.