Beperelte a Youtube-ot a cég egyik szerződéses partnerénél dolgozó moderátor a lelki terhelés, és a poszt-traumás stressz miatt, ami már a képzések alatt jelentkezett nála. A moderátor azt mondja, hogy a munkája arról szólt, hogy extrém erőszakos videókat nézett. 

Azt állítja, hogy az egész már az oktatáson kezdődött, ahol olyan videókat kellett végignéznie, hogy valakik egy nyitott koponyából esznek, vagy hogy egy kartell elrabol és lefejez egy nőt, és hogy tankkal áthajtanak egy ember fején. Előkerültek gyermekbántalmazásos videók, kisgyermekek megerőszakolásáról készült felvételek, abortuszok és születések is. Olyan felvételek, amikről különösebb oktatás nélkül, már az első képkockákról egyértelművé válik, hogy megsértik a felhasználási feltételeket. Az oktatást tartó mentorok azt mondták, hogy ki lehet menni a teremből, de mivel ők döntötték el azt is, hogy ki az, aki alkalmas a munkára, és ki az aki nem, így senki nem merte elhagyni a termet. 

A keresetet benyújtó személy másfél évet dolgozott moderátorként, azt mondja, hogy alvászavarai lettek, és egy idő után nem mert tömegrendezvényekre menni, annyi videót látott tömegmészárlásokról. Azt mondja, hogy annyi szörnyűséget látott, ami egy gyerekkel történhet, hogy a gyerekvállalásról is letett. A munkahelyétől pedig semmilyen segítséget nem kapott, hogy fel tudja dolgozni a munkája közben látottakat. 

Forrás: Vice