A metaverzum arra hivatott, hogy forradalmasítsa a digitális gazdaságot. Az olyan technológiák lehetőségeinek kihasználásával, mint a virtuális (VR) és a kiterjesztett valóság (AR), a metaverzum olyan digitális interakciókat és élményeket hoz létre, amelyek célja a valódi világunk leképezése. A Walkme pedig azt kutatta, hogy az internetes keresésekből mi látszik, melyek azok az európai országok, amelyeket már most izgat a dolog. 

Adataik alapján az jött ki, hogy Európában Franciaország, az Egyesült Királyság és Svájc az a három ország ahol leginkább foglalkoztatja a metaverzum kérdése az embereket. Franciaországban egymillió internet felhasználó havonta átlagosan 1020 keresés jut a témára. 

Magyarország a lista 24. helyén áll, egymillió felhasználóra havonta 43 keresés jut, ezzel mindössze Ukrajnát és Oroszországot előztük meg a vizsgált országok közül. 

Az elemzők szerint ahogy a metaverzum egyre előtérbe kerül, és egyre jobban megértik a benne rejlő lehetőségeket, az emberek érdeklődése Európa-szerte biztosan az egekbe szökik.

Már most úgy látják, hogy rendkívül biztonságos lesz a blokklánc technológia miatt, és a metaverzumban lezajló tranzakció nyilvános és könnyen nyomon követhető lesz. A metaverzum egy nagyon valósághű tér lesz, ahol a felhasználók irányíthatják élményeik különféle aspektusait, például színeket, világítást és tárgyakat, amelyekkel találkoznak. Mivel a metaverzum nem egy szervezet vagy egyetlen platform tulajdona, a felhasználók bármikor és a világ bármely pontjáról beléphetnek a metaverzumba. Arra sincs kapacitáskorlátozás, hogy hány ember használhatja egyszerre a metaverzumot. A metaverzum végtelen, mindig aktív, és nem lehet visszaállítani vagy kihúzni. Hogy ez jó lesz az emberiségnek, vagy inkább aggasztó, az majd kiderül. 

Forrás: Walkme