Androidos telefonokon már elérhetőek a Youtube-profilkártyák. Juhu!, mondanák sokan, ha tudnák miről van szó, de mi most képbe helyezünk mindenkit.

Eddig, ha valaki egy youtube-os kommentelő profiljára kattintott, legtöbb esetben nem látott mást, csak az illető Google-oldalán lévő nagyon kevés információt, de gyakorlatilag semmit. Ez most megváltozott, ugyanis ha most kattintunk egy névre, akkor egy profilkártya jön be. Hogy mire jó ez?

Például egy mezei felhasználónak arra, hogy megtudja, van-e az adott embernek csatornája, de arra is, hogy akár feliratkozzon a kommentjeire, így gyakorlatilag elkezdi őt követni. Fontos, hogy itt csak az adott csatornához fűzött kommentek látszódnak, a máshol történt megszólalások nem. A youtubereknek pedig arra jó, hogy így pontosabban ki tudják szűrni, kik a hasznos kommentelők és kik a trollok. Itt tudják eldönteni, hogy például tiltják, elrejtik vagy továbbra is engedik a kommentelést.

Ahogy írtuk, egyelőre csak Androidon érhető el a szolgáltatás, de valószínűleg a többi platformnak sem kell sokat várnia.