Megérkeztek a Youtube Gaming 2020 harmadik negyedévének adatai, ami szerint nagyon nagyot nőtt a szolgáltatás az elmúlt időszakban, összesen 1,6 milliárd órán át néztek videókat, közvetítéseket és egyéb tartalmakat a játékok és az e-sport világából a felhasználók. 

2018 második negyedévében összesen 427,8 millió órára jött ki ez az adat, úgyhogy jól látszik, míg az év végére már 808,9 millió órát töltöttek ilyen tartalmak előtrt a felhasználók, vagyis a növekedés már akkor is hatalmas volt. Hiába, hogy 2019 első három negyedévében valamelyest megtorpant a tendencia, sőt csökkent az órák száma, 2019 végére újra emelkedés állt be, és azóta megállíthatatlan. Most már ott tartanak az arányok, hogy sokkal több élő közvetítést néztek az emberek január és szeptember között, mint 2019-ben összesen. 

2020-ban ráadásul nem csak több időt töltöttek az emberek ilyen tartalmak előtt, de összességében is többen nézték a játékkal kapcsolatos tartalmakat. A legnépszerűbb csatorna még mindig a svéd Felix Arvid Ulf Kjællberg, vagy ahogy többen ismerik PewDiePie csatornája 107 millió feliratkozóval, míg a második helyezett Luis Fernando Flores Alvarado, azaz Fernanfloo 38,2 millió feliratkozóval.