Az Apple, az Amazon és a Roku lehetővé teszi, hogy egyetlen bejelentkezéssel előfizessen harmadik féltől származó streaming szolgáltatásokra. Például a Prime Video Channels lehetővé teszi, hogy Amazon-fiókján keresztül regisztráljon a Paramount Plus szolgáltatásra, kihasználva az Amazon számlázási adatait, és lehetővé teszi, hogy a Prime Video segítségével nézze meg.

Wall Street Journal most arról számol be, hogy a YouTube egy úgynevezett „csatornabolt” indítását tervezi ugyanebben a szellemben. Ráadásul már vagy 18 hónapja dolgozik ezen, és akár idén ősszel elindulhat.

A YouTube csatornaáruháza lehetővé tenné a felhasználók számára, hogy a YouTube alkalmazáson keresztül egyéni streaming szolgáltatásokat válasszanak. Összehasonlításképpen, a cég YouTube TV szolgáltatása több mint 80 csatornát kínál havi 65 dollárért.

Mindenesetre a YouTube-csatorna boltja kényelmesebb lehet, mint a különféle streaming szolgáltatásokra való közvetlen előfizetés. Ez az új megközelítés elméletileg lehetővé tenné, hogy Google-fiókján keresztül regisztráljon és fizessen az előfizetésekért, csökkentve ezzel a különálló streaming fiókok és fizetési hitelesítő adatok szükségességét.

Forrás: Android Authority