Azt írja a HWSW, hogy ha minden a tervek szerint alakul, akkor a Messengerre egy év múlva rá se lehet majd ismerni, bár ez leginkább a hátteret érinti. A cégcsoporthoz tartozó különböző platformok biztonságosabbá tételén a Meta már régóta dolgozik, de a Messenger esetében egyelőre olyan alapvető funkciókkal is adós még, mint az alapértelmezett végponti titkosítás, pedig már jó ideje pedzegetik, hogy lesz. Talán majd most.

A Meta bejelentette ugyanis, hogy alapértelmezetté tette a végponti titkosítást egyes, kiválasztott felhasználóknál. Náluk egyes, korábban elindított üzenetfolyamok automatikusan titkosítottá válnak majd, anélkül, mindenfaljta aktiválás nélkül.

A cég emellett azon is dolgozik, hogy a titkosított üzeneteknek létrehozzon egy védett, csak a felhasználó által hozzáférhető tárhelyet a cég szerverein, viszont ez nagyon más lenne, mint amikor a titkosított üzeneteket a felhasználó készülékén tárolták. Ennek az az előnye a Meta szerint, hogy az eszköz elvesztése esetén is hozzá lehet majd férni a titkosított beszélgetésekhez.

A titkosított chatfolyamokat PIN-nel és jelszóval is lehet majd védeni, és ezek elmenthetők lesznek bizonyos, külső szolgáltatókhoz, például Apple eszközök esetében például az iCloudba. A titkosított tárhely tesztelése ezen a héten kezdődik, kiválasztott embereknél.

Forrás: HWSW