Izgalmas újítást mutatott be az inspirációk gyűjtésére használt közösségi oldal, a Pinterest. Nagyon sokan használják lakásfelújítás és lakásdekorációs ötletekhez, ebben pedig egy új AR lencsével segítenek. 

Attól még, hogy egy fotel vagy egy szekrény jól néz ki egy képen, egyáltalán nem biztos, hogy jól is mutat majd a lakásban a többi bútor mellett. Most viszont ki lehet próbálni még a vásárlás előtt a lakberendezési és bútor elemeket. A Pinterest a folyamatosan fejlődő AR Lens technológiáját használja a virtuális objektum tényleges méreteinek és részleteinek meghatározására, hogy pontos képet adjon arról, hogyan fog kinézni a valós világunkban.

Pinterest virtual furniture placement

A felhasználónak lehetősége is lesz azonnal megrendelni a terméket, ha tetszik neki. Annyiban ez nem újdonság, hogy már rúzsokkal és szemhéjfestékkel is működik, a Snapchaten pedig napszemüvegeket és cipőket is fel lehet virtuálisan próbálni. 

A digitális bútorelhelyezés kihívása a pontosság, hogy ami virtuálisan befér a fal és a szekrény közé, arról ne a megrendelés után derüljön ki, hogy egyébként mégis nagyobb. Az IKEA például 2017-ben kiadta saját AR alkalmazását, amely hasonló célt szolgált.

Forrás: Social Media Today