Egy tüntető a Capitoliumban Nancy Pelosi házelnök pódiumával a hóna alatt mosolyog a kamerába. A képet megosztotta Ryan Lizza, aki a Politico tudósítója, és a  CNN politikai elemzője, de valamilyen érthetetlen okból kifolyólag, fogalma sem volt, hogy a Getty az egyik legnagyobb fotóügynökség, akiknek a képeit a sajtó átveszi. Például itthon is a nemzetközi híresemények illusztrációjához, a Getty fotósok képeit is használják.  

Lizza azt írta, hogy ez a Via Getty nevű ember látható a képen, és ő lopta el a pódiumot, ami nagyjából ugyanolyan szórakoztató, mintha egy olyan újságcikk alatt, ahol azt írják, hogy “írja az MTI”, elkezdenék az MTI nevű ember kvalitásait firtatni. Viszont az emberek azonnal Via Getty felkutatását, és felelősségre vonását kezdték követelni, és kérték hogy menjenek el a rendőrök a házához, meg hát amúgy is, hogy lehet valakinek ilyen neve, minthogy Via Getty.  Voltak, akik azonnal hajtójáratot indítottak ellene, és voltak, akik megpróbálták nyelvtanilag elmagyarázni, és kontextusba helyezni, mit is jelent a via Getty, és miért nem a képen látható személy neve. Mások pedig már el is határozták, hogy megpróbálják meggyőzni a férjüket, hogy a gyerekük megkaphassa a Via Getty nevet. 

Miután pedig mindenki jól kinevette magát, többen jelezték, hogy amennyiben nem ilyen egyértelmű lett volna a tévedés, hanem egy másik emberrel keverik össze, akkor a nyilvános lincselés sokkal súlyosabb károkat okozhatott volna, ezért a jövőben jobb ezt a rendőrségre bízni, és a bejelentéseket inkább feléjük intézni. 

Forrás: Forbes