Egy héttel az után, hogy a Twitter letiltotta Mike Lindell vezérigazgatót, a MyPillow USA oldala is hasonló sorsra jutott. A cég egyébként kényelmes párnákat árul jó áron, de egy ideje az alvásminőség javítása helyett az amerikai választásokról szólt az oldal. 

Lindell tulajdonképpen bemutatta azt, hogyan nem szabad egy cég vezérigazgatójának használnia a közösségi oldalakat. Hogy a saját Twitterén még mindig arról értekezett, hogy az amerikai elnökválasztást elcsalták, és Trump az igazi győztes, az egy dolog, a Twitter hamis információk terjesztése miatt fel is függesztette a fiókját. De Lindell ekkor gondolt egyet, és átvette a cége Twitter-oldala felett a hatalmat, és ott folytatta, ahol a személyes oldalán abbahagyta. Mivel a bejegyzései a cég oldalán is ugyanúgy hamis híreknek számítottak, így nem meglepő módon a MyPillow Twitter-oldalát is letiltották. 

Lindell a közleményei alapján most azzal vádolja a Twittert és vezetőjét, Jack Dorsey-t, hogy direkt tönkre akarja tenni. Szerinte a Twitter meg fog fizetni azért amit tett, de közben Lindell arról is nyilatkozott újságnak, hogy soha nem fogytak ennyire jól a párnái, és alig győzik a postázást. Vagyis rövid távon talán inkább segített neki a tiltás, hogy hosszú távon megérte-e beáldozni a Twitter-közösséget, az majd kiderül. 

Korábban ugye már többször írtunk arról, hogy Donald Trumpot is kitiltotta a Twitter, ráadásul vissza sem engedi a sorozatos szabályszegései miatt. Erről is beszélgetett a LifeTV-ben Forgács Mariann, a Be Social ügyvezetője. Itt lehet megnézni az adást.

Forrás: USA Today
Forrás: Marketwatch