Megújult a Twitter, viszont az újdonság nem várt bosszúságokkal is járt. Többen fejfájásra és kellemetlenségekre panaszkodtak miután elkezdték használni az új felületet, amin más lett a kontrasztarány, és új betűtípust is kapott.

Mikor megérkeztek az újdonságok, a Twitter azt írta, hogy elsőre furcsának tűnhet majd, de sikerült megoldani a vizuális rendetlenség problémáját, és a várakozások szerint a tartalomfogyasztást is élvezetesebbé teszi. A felhasználók viszont hiába próbálták, nem sikerült megszokni az új felületet. Különösen azok jeleztek problémákat, akiknek egyébként is szüksége van a telefonjuk kisegítő lehetőségeire, és az új kontrasztarány miatt nehezebben olvashatóbbá vált számukra a szöveg. Mivel a szöveg is kisebb és sűrűbb, azok is panaszkodtak, hogy jobban megerőlteti a szemet, akiknek egyébként nincs gond a látásával, a látássérülteknek viszont lehetetlenné tette az olvasást. 

A Twitter később jelezte, hogy értik a problémát, és dolgoznak rajta. A legfontosabb hibákat, mint a kontrasztarány, már orvosolták is, és azt ígérték, hamarosan megoldást találnak a többi felmerülő kérdésre is. Hogy meddig mennek ebben el, azt egyelőre nem tudni, több felhasználó szeretné, ha egyedileg lehetne beállítani a betűtípust, de úgy tudni, nem született arról döntés, hogy ezt a közeljövőben lehetővé teszik-e. 

Forrás: BBC