A Bloomberg pénteken közölte, hogy a Twitter tovább csökkentette a nemzetközi tartalommoderálásért felelős bizalmi és biztonsági csapatának létszámát, valamint a gyűlöletbeszédet és a zaklatást felügyelő egységet is.

A lépés tovább növeli a régóta fennálló aggodalmakat, hogy az új tulajdonos, Elon Musk felszámolja a vállalat gyűlöletkeltő tartalommal és félretájékoztatással kapcsolatos szabályozását.

A megszorítások legutóbbi köre egy tucat embert érintett a Twitter dublini és szingapúri irodáiban – mondták el a Bloombergnek névtelenséget kérő források. Köztük volt Analuisa Dominguez, a Twitter bevételpolitikáért felelős vezető igazgatója és Nur Azhar Bin Ayob, az ázsiai-csendes-óceáni térség webhelyintegritási részlegének nemrég felvett vezetője.

Elbocsátották a Twitter félretájékoztatási politikájáért, a globális felhívásokért és az állami médiáért felelős alkalmazottakat is.

A Twitter bizalmi és biztonsági osztályának vezetője, Ella Irwin megerősítette a Bloombergnek, hogy a csapatok több tagját eltávolították, ugyanakkor tagadta, hogy más területeket is megcéloztak volna.

Forrás: The Guardian