Újabb részletek derültek ki arról, mit is jelent az, hogy egyik pillanatról a másikra a Twitter legnagyobb részvény tulajdonosává vált Elon Musk. A Tesla vezérigazgatója például máris helyet kapott az igazgatósági tanácsban, de azt érdemes látni, hogy az ilyen vállalatoknak az irányítása az igazgatósági tagok között is különbséget tesz, illetve bizonyos döntéseket csak más tagokkal együtt hozhatnak meg, ezzel is elkerülve azt, hogy egy újonnan bekerült igazgatósági tag azonnal átvegye az irányítást az egész vállalat felett, illetve azt is kikötötték, hogy részvénycsomagja nem emelkedhet 15 százalékos tulajdonrész fölé. 

Musk a Twitteren azt írta, hogy alig várja, hogy az elkövetkezendő hónapokban jelentős fejlesztéseket mutassanak be. Röviddel a vásárlás tényének nyilvánosságra hozatala után Musk már meg is kérdezte követőit egy „szerkesztés” gomb létrehozásáról, Parag Agrawal, a Twitter vezérigazgatója pedig figyelmeztette az embereket, hogy jól gondolják meg, mit válaszolnak a kérdésre, mert annak következményei lesznek. 

Jack Dorsey, a Twitter egykori vezérigazgatója azt mondta,  hogy „örül”, hogy Musk csatlakozik a Twitter igazgatótanácsához, arra hivatkozva, hogy „nagyon törődik világunkkal és a Twitter szerepével ebben”.  

Egyébként Musk szavazásának az lett a vége, hogy az emberek nagyon szeretnének szerkesztési lehetőséget, ami persze nem meglepő, hiszen már nagyon régóta ez áll a kívánságlisták elején. Most pedig bejelentették, hogy a következő hónapokban indul a funkció tesztje a Twitter Blue felhasználóknál. 

Forrás: The Verge 1, 2