Nem sokáig tartott a nagy szólásszabadság a Twitteren. Elon Musk ugyanis kitiltotta egy amerikai komikus Twitter-fiókját, miután olyan felhasználókat vett fel ismerősnek, akik Musknak adták ki magukat a platformon.

A Twitter új tulajdonosa bejelentette, hogy azonnal betiltják azokat a fiókokat, amelyek valaki másnak adják ki magukat, anélkül, hogy paródiaként jelölnék meg őket. A lépés eredményeként eltávolították Kathy Griffin humorista „Elon Musk” fiókját, aki a Tesla vezérigazgatójának fióknevére változtatta a sajátját.

Musk a Twitteren azt írta: „A továbbiakban minden olyan Twitter-fiókot végleg felfüggesztünk, amely a „paródia” egyértelmű meghatározása nélkül folytat megszemélyesítést. Hozzátette, hogy „nincs figyelmeztetés” a felfüggesztés kiszabása előtt, és minden névváltoztatás azt eredményezi, hogy az emberek elveszítik a kék pipát, ami igazolja, hogy kik is ők.

Musk szerint a paródiaszabály feltétele lenne a platform megújult előfizetéses szolgáltatására, a Bluera való feliratkozásnak. Azok a felhasználók, akik havi 7,99 dollárt fizetnek a szolgáltatásért, kék pipát kapnak, valamint hosszabb videók közzétételét és feleannyi hirdetést kapnak. Vasárnap este több olyan fiókot, amelyek nevét Elon Muskra vagy Elon Muskhos hasonlóra változtatta, felfüggesztették vagy figyelmeztető felirat mögé helyezték, beleértve Griffin és az ausztrál szatirikus webhely, a Chaser fiókját is.

Forrás: The Guardian