Nem a telefonra, hanem a felhasználó mentális állapotára mérgező a Twitter, legalábbis a SimpleTexting új tanulmánya szerint ez a legmérgezőbb applikáció az interneten. A válaszadók 38,1 százaléka szerint a Twitteren van a legtöbb troll, míg 26,9 százalékuk szerint a trollkodás probléma a Facebookon, és 14,8 százalék szerint a Redditen jelent gondot.

A felmérés eredményei alapján tízből hatan félnek posztolni bizonyos témákról, mert félnek a negatív visszajelzésektől. Az emberek 90 százaléka azt is mondta, hogy találkozott már rasszista bejegyzéssel a közösségi oldalán, 86 százalék pedig belefutott már szexuális beállítottsággal és nemmel kapcsolatos negatív tartalomba. Az is figyelemre méltó, hogy míg 87 százalékuk azt mondta, hogy letilt valakit, vagy „leállítja a követést”, ha nem tetszik neki a közösségi média tartalma, addig 46 százalékuk bevallotta, hogy ő is nyilvánult már meg vagy kommunikált valakivel negatívan az interneten. 

A Twitternek nem csak a mérgező bejegyzésekkel gyűlik meg a gondja, hanem a spamekkel is. Ezen a héten a GlobalData nemzetközi elemzőcég közzétette egy matematikai modell eredményeit, amely becslések szerint a Twitter aktív fiókjainak több mint 10 százaléka spam tartalmat tesz közzé. Egyébként pont emiatt áll éppen Elon Musk felvásárlása is, mert szerinte a Twitter nem mond igazat, mikor azt állítja, hogy felhasználóinak mindössze 5 százaléka bot és tesz közzé spameket. A GlobalData azt mondja, hogy ők olyan paraméterekkel dolgoztak a kutatásuk során, hogy különbséget tudtak tenni klasszikus értelemben vett spammelő fiókok, és olyan felhasználók között, akik alapvetően nem spammelnek, csak mindent megosztanak, ami szembe jön velük, mert túl aktívak az oldalon. 

Forrás: Forbes