A Twitter megtiltja felhasználóinak a rivális közösségi platformokra vezető hivatkozások használatát – jelentette be vasárnap az Elon Musk milliárdos üzletember tulajdonába került vállalat.

„Tudjuk, hogy felhasználóink közül számosan más platformokon is aktívak, de a jövőben a Twitter nem fogja engedni bizonyos közösségi hálózatok ingyenes reklámját a felületén” – olvasható a cég közleményében.

A Twitter közlése szerint eltávolítják azokat a fiókokat, amelyeket kizárólag más közösségi hálózatok reklámja céljából hoztak létre, illetve az ilyen jellegű tartalmakat. A tilalom a Facebook, az Instagram, a Mastodon, a Tribel, a Nostr, a Post és a Donald Trump volt amerikai elnök platformjára, a Truth Socialra vezető linkekre terjed ki. A szabályok megsértőinek fiókjait átmenetileg felfüggeszthetik.

A Twitter ugyanakkor nem adott magyarázatot arra, hogy miért éppen csak ez a hét lett nevesítve, míg más hasonló platformok – mint például a Parler, a TikTok vagy a LinkedIn – nem kerültek tiltólistára.

Jack Dorsey, a Twitter alapítója és korábbi elnök-vezérigazgatója, aki nemrég beruházott a Nostr közösségimédia-platformba, mindössze egyetlen szóval – Miért? – reagált a Twitter bejelentésére. Egy másik felhasználó kérdésére válaszolva pedig azt írta, hogy ennek az intézkedésnek „semmi értelme”.

Forrás: MTI