A Twitter elutasította Elon Musk azon állítását a bíróságon, hogy jogos okai voltak visszalépni a közösségi média platform megvásárlására kötött 44 milliárd dolláros üzlettől, ami a drámai jogi leszámolás legújabb fejleménye.

Csütörtökön nyilvánosságra hozott beadványában a Twitter szerint Musk egy történet gyártott, hogy elkerülje a megállapodást, amelyet Musk már nem talált vonzónak, miután a tőzsde és ezzel együtt hatalmas személyes vagyona is csökkent.

A Twitter a múlt hónapban beperelte Muskot, hogy az üzlet befejezésére kényszerítse őt, a cég csütörtöki beadványára pedig válaszul Musknak ellenpert indított. Ebben az áll, hogy Musk szerint a Twitter, megszegte a megállapodásukat azzal, hogy nem teljesítették az információs kéréseit. A Twitter ezt tagadja, és azt állítja, hogy kérésre minden esetben adtak információt.

Musk ügyvédei nyilvános viszontkeresetet akarnak, a Twitter ügyvédei azonban arra panaszkodnak, hogy több időre van szükségük Musk beadványának áttekintésére és esetleges szerkesztésére, mondván, hogy az „nagymértékben” hivatkozik a belső Twitter információira és a Musknak adott adatokra.

Musk vagy a Twitter 1 milliárd dollár felmondási díjra jogosult, ha a másik fél felelős a megállapodás meghiúsulásáért. A Twitter azonban többet akar, ők be akarják fejeztetni Muskkal az ülzetet.

Forrás: The Guardian