A Twitter visszaállított egy olyan funkciót, amely az öngyilkosság-megelőzési forródrótokat és támogató csoportokat támogatta. Ezt Elon Musk szedette le a platformról, mert szerinte semmi értelme nem volt.

A #ThereIsHelp néven ismert funkció szalaghirdetést helyezett el a keresési eredmények tetején bizonyos témákhoz, és felsorolta a mentális egészséggel, HIV-vel, vakcinákkal, gyermekek szexuális kizsákmányolásával, Covid-19-cel, nemi alapú erőszakkal kapcsolatos számos országban működő szervezetek elérhetőségeit.

A Reuters pénteken arról számolt be, hogy a funkciót néhány napja eltávolították. A Twitter bizalmi és biztonsági osztályának vezetője, Ella Irwin megerősítette az eltávolítást, de ideiglenesnek nevezte, csupán javítani gondoltak rajta.

Musk, aki eleinte nem válaszolt az eltávolítással kapcsolatos megjegyzésekre, a Twitteren ezt írta: „Hamis, még mindig ott van.” A Twitter-felhasználók kritikájára válaszul a milliárdos azt is írta, hogy „a Twitter nem akadályozza meg az öngyilkosságot”.

Az eltávolítás hatására egyes fogyasztóvédelmi csoportok és Twitter-felhasználók aggodalmukat fejezték ki a platform sebezhető felhasználóival kapcsolatban.

Forrás: The Guardian