Március 19 és április 12 között mondhatják el az emberek a véleményüket arról, hogyan kezelje a Twitter a világ vezetőit. Az elmúlt években a Twitter és a közösségi oldalak lettek a világ vezetőinek egyik legkedveltebb kommunikációs csatornái. Viszont rájuk más szabályok vonatkoznak, mint egy átlagos felhasználóra, amit sokszor ki is használnak a vezető politikusok. 

Most arra kíváncsi a Twitter, hogy mi a felhasználók véleménye a kettős mércéről, és hogy szükség van-e módosítani a szabályzataikon, amivel kevesebb mozgásteret biztosíthatnak a politikai vezetőknek. A kérdőív innen érhető el angol nyelven.

A közvéleménykutatásban különböző kommunikációs helyzeteket vázolnak fel, beleértve a hamis információk vagy éppen népcsoportok ellen uszító tartalmak terjesztését, és a kitöltőnek több lehetőséget is felvázolnak, hogy válassza ki, mi lenne az adott helyzetben a jó válaszlépés a Twitter részéről. Arra is lehetőség van, hogy 1000 karakterben közvetlen visszajelzést küldjenek a felhasználók, hogy mi a véleményük a témáról. 

Forrás: Mashable