A Twitter tanácsa felvértezte magát Elon Musk ellen, miután a Tesla tulajdonosa bejelentette, hogy az egész céget szeretné megvásárolni. Az ellenséges felvásárlás ellen az úgynevezett “méregpirula” módszert alkalmaznák, aminek a lényege, hogy ha valaki a cégvezetés jóváhagyása nélkül szerez 15 százalékos részesedést egy cégben, akkor a többi tulajdonos számára lehetőség nyílik rá, hogy kedvezményes áron részvényeket vásároljanak. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy jóval nehezebbé válhat Musk számára a Twitter felvásárlása. 

A Twitter igazgatótanácsa részletesen ismertette védelmi tervét az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyeletével, és közleményt adott ki, miszerint Musk úr „kéretlen, nem kötelező erejű javaslata a Twitter felvásárlására” volt az ok, hogy megtegyék a szükséges lépéseket.  Ez az utolsó védelmi vonal az ellenséges felvásárlás ellen, ami az elnevezése alapján azért ellenséges, mert az igazgatóság akarata ellenére szeretné Musk az egész vállalatot. 

Eközben Musk  TED2022 konferencián Vancouverben azt mondta: „Nem vagyok benne biztos, hogy valóban meg tudom szerezni.” Hozzátette, hogy van „B-terve”, bár azt nem árulta el, mi az. 

Forrás: BBC