Elon Musk egy éjféli e-mailben ultimátumot adott a Twitter alkalmazottainak: kötelezzék el magukat a Twitter „kemény” kultúrája mellett, vagy távozzanak végkielégítéssel. A Washington Post arról számol be, hogy Musk arra kérte a Twitter alkalmazottait, hogy írjanak alá egy online űrlapot csütörtökön 17:00-ig, és vállalják, hogy „hosszú órákat töltenek munkával, méghozzá nagy intenzitással”. Ha a Twitter alkalmazottai nem hajlandók aláírni az űrlapot, állítólag három havi végkielégítést kapnak.

A Twitter belső ügyeiről beszámoló egykori Uber mérnök, a magyar származású Orosz Gergely szerint Musk levele egy Twitter 2.0-át irányoz elő, amin azoknak kell megszakadva dolgozni, akik a „nagy kódokat írják”.

Arról nincs információ, hogy egész pontosan mit is jelent az a Twitter 2.0.

Az e-mail alig egy héttel azután érkezett meg, hogy Musk először találkozott a Twitter alkalmazottaival , és két héttel azután, hogy tömeges elbocsátásokat rendelt el, ami a Twitter globális munkaerőjének nagyjából felét jelentette.

Mindehez Musk még azt is hozzátette, hogy nincs több home office, mindenkinek kötelező az irodából dolgozni, nincs kivétel.

Forrás: The Verge