Elon Musk, a Twitter főnöke meghátrált, miután nyilvánosan kigúnyolt egy alkalmazottat a közösségi médiában. 

Haraldur Thorleifsson, a Twitter munkatársa nem volt biztos abban, hogy a cég kirúgta-e, miután 200 másik emberrel együtt ki lett zárva a munkahelyi számítógépéből. Mivel nem kapott egyértelmű választ arra, hogy ott dolgozik-e még, tweetjében megcímkézte Muskot.

„A HR-vezetője nem tudja megerősíteni, hogy alkalmazott vagyok-e vagy sem. Nem válaszolt az e-mailjeimre. Lehet, hogy ha elég sokan retweetelnek, itt válaszolna nekem?” – írta.

Musk pedig válaszolt: először kikérdezte a munkájáról, majd megkérdőjelezte a fogyatékosságát (Thorleifsson tolószékhez van kötve). Azt is állította, hogy Thorleifsson igazából gazdag, és csak azért csinálja ezt a balhét, hogy több pénzt kapjon, amúgy meg nem is dolgozik, és egyáltalán nem tiszteli őt ezek miatt.

Közben Thorleifssont hivatalosan is kirúgták a Twittertől e-mailben.

Kedden aztán vártalan fordulat állt be az ügyben. Musk meggondolta magát:

„Szeretnék bocsánatot kérni Hallitól, amiért félreértettem a helyzetét” – írta.

„Olyan dolgokon alapultak a bejegyzéseim, amelyeket nekem mondtak, és amelyek nem igazak, vagy bizonyos esetekben igazak, de nem voltak értelmesek.”

Musk jelezte, hogy Thorleifsson mégsem hagyja el a céget, és azt mondta, hogy „fontolgatja, hogy a Twitternél maradjon”.

Forrás: Sky