Bár úgy tűnt, hogy mint a Twitter legnagyobb részvényese, Elon Musk beül az igazgatósági tanácsba, vasárnap kiderült, hogy meggondolta magát. A hírt Parag Agrawal, a Twitter vezérigazgatója jelentette be aznap, amikor Musk az eredeti tervek szerint hivatalosan is az igazgatósági tanács tagjává vált volna. 

Agrawal hangsúlyozta, hogy ez nem jelenti azt, hogy Musk ne venne részt a Twitter formálásában, hiszen továbbra is nyitottak az ötleteire, ahogyan minden részvényes ötletei számítanak, akár tagja az igazgatóságnak, akár nem. 

Pedig a hétvégén Musk elég drasztikus változásokat javasolt, többek között szerette volna, ha Twitter Blue, az előfizetéses modell ára csökken, ha itt a hirdetéseket betiltották volna, és ha dodgecoinnal is elő lehetett volna fizetni. Musk azt is megkérdezte 81 millió követőjétől, hogy szerintük haldoklik-e a Twitter, és hajlékalanszállónak kellene-e átalakítani a cég központját. Illetve javaslatot tett arra is, hogy a Twitter nevéből tüntessék el a w-betűt. 

Az is érdemes látni, hogy a Twitter egy nagyon nagy, tőzsdén jegyzett társaság. Nagyon szigorú szabályok vannak arra vonatkozóan, hogy az igazgatósági tagok mit mondhatnak el nyilvánosan, és hogyan beszélhetnek a cégről, illetve annak terveiről. Azt is izgalmas látni, hogy Musk most 9,2 százalékos részesedéssel rendelkezik, korábban pedig az volt a megállapodás, hogy egy igazgatósági helyért cserébe beleegyezik, hogy a részvénycsomagja nem haladhatja meg a 14,9 százalékot. Most, hogy az igazgatósági helyet visszautasította, ez a kérdés nyitott maradt. 

Forrás: BBC