Egy nappal azután, hogy nyilvánosan nem értett egyet a Twitter új tulajdonosával a közösségi platform Android-eszközökön nyújtott teljesítményével kapcsolatban, Eric Frohnhoefer szoftvermérnököt elbocsátották.

Elon Musk és Frohnhoefer a Twitteren csaptak össze vasárnap, miután az új tulajdonos azt írta , „szeretne bocsánatot kérni amiatt, hogy a Twitter sok országban rendkívül lassú”. Elon Musk ezután technikailag próbálta megmagyarázni a hiba okát, amire Frohnhoefer csak annyit írt, hogy Musk téved.

Musk ezután kérte a mérnököt, hogy magyarázza el, mit tett a Twitter teljesítményének javítása érdekében az Android-eszközökön, erre Frohnhoefer hosszan részletezte munkáját és a potenciális fejlesztési területeket, amelyekkel Musk nem foglalkozott.

Valaki erre beírta Musknak „valószínűleg nem akarod ezt a srácot a csapatodba”, amire az újdonsült Twitter-tulajdonos csak annyi írt „kirúgták”.

Körülbelül hat órával később Frohnhoefer a Twitteren közzétett egy fényképet zárolt munkahelyi számítógépéről, és azt mondta: „Most már hivatalos”. 

Frohnhoefer és Musk heves eszmecseréje a Twitteren nem az első alkalom, hogy a milliárdos nyilvánosan szócsatázott a közösségi platform munkatársaival. Hétfőn Musk és egy korábbi Twitter-alkalmazott összetűzésbe került a Twitter ingyenes ebédprogramjának költségei miatt, amikor azt mondta, hogy az elmúlt 12 hónapban felszolgált ebédenkénti költség meghaladta a 400 dollárt.

Forrás: Business Insider