Esküszünk, hogy tényleg megvette, a Reuters is megírta. Szóval a veszem-nem veszem bohózatnak vége.

Viszont azonnal elkezdődött a szappanopera új évada, méghozzá azzal, hogy Musk azonnal kirúgta Parag Agrawal vezérigazgatót és több más csúcsvezetőt is, köztük Ned Segal pénzügyi igazgatót és Vijaya Gadde-ot, a jogpolitikáért, bizalomért és biztonságért felelős vezetőt. Ez annyira nem meglepő, hiszen korábban erősen kritizálta őket azért, hogy milyenné tették a Twittert.

És hogy Musk milyenné tenné? Azt írta Twitteren, hogy azért vásárolta meg a Twittert, mert a civilizáció jövője szempontjából fontos, hogy legyen egy közös digitális főtér, ahol a legkülönbözőbb meggyőződések egészséges módon, erőszak nélkül vitatkozhatnak. Igen, ezt ő mondta.

A dolgozóknak viszont annyira nem lesz jó, ez a civilizációváltoztatás, ugyanis az igaz, hogy attól Musk elállt, hogy a munkavállalók 75 százalékát kirúgja, de azért erős leépítés lesz a cégnél annak érdekében, hogy kicsit kevesebbet bukjon az üzleten.

Mi pedig izgalommal figyeljük, mi történik ezután. Illetve azután, hogy Elon Musk, ki tudja miért, de egy mosdókagylót cipelve jelent meg a Twitter központjában:

Forrás: Telex