Victor Gevers holland biztonsági szakértő és etikus hacker azt állítja, hogy alig néhány perc alatt sikerült hozzáférést szereznie az Amerikai Egyesült Államok elnökének Twitter-fiókjához. Gevers azt állítja, hogy olyan jelszavakkal próbálkozott, mint a „MakeAmericaGreatAgain” vagy a  „Maga2020” mielőtt rátalált volna a helyes jelszóra, ami  „maga2020” volt. Elmondása szerint nem csak az kínos, hogy az elnök jelszava ilyen egyszerűen kitalálható, vagy hogy nincs kétlépcsős hitelesítés a fiókon, de az is aggodalomra ad okot, hogy a Twitter is tétlenül hagyta, hogy próbálkozzon, és nem tiltotta le úgy a harmadik próbálkozása után.

Donald Trump Twitter-oldala a világ talán legerősebb oldala, az elnök rendszeresen itt teszi közzé az állampolgároknak szánt mondanivalóját, de itt üzen a haragosainak is. Sokak szerint ha háborút indítana egy ország ellen, azt is itt jelentené be, ezért is fontos, hogy ne férjenek hozzá mások a fiókjához. 

A Twitter azt állítja, hogy nincs olyan bizonyítéka, hogy igazak lennének Gevers állításai, vagyis hozzáfért volna a fiókhoz. De proaktívan megerősítették a kiemelt közszereplők fiókjainak a védelmét a választások előtt. Gevers azt állítja, hogy az ügyben megkereste az Egyesült Államok tiktosszolgálata is, és azt is mondta, hogy a támadásnak volt haszna, hiszen azóta kétlépcsős azonosításra állt át Trump Twitter-fiókja. 

Forrás: Mashable