Ez az a kérdés, amit naponta állítólag több mint 500 millió felhasználó feltesz magában, mikor a Twittert nézegeti, úgyhogy a közösségi oldal úgy gondolta, hogy itt az idő, hogy kiderüljön, mi is a válasz erre a kérdésre. 

Példákon keresztül mutatják meg, miért került be a trending közé az a bejegyzés, ami azt firtatja, hogy miért került be a trending szekcióba egy másik bejegyzés. Összességében algoritmusok, és emberi munkaerő válogatja a bejegyzéseket, ahol az algoritmus dolga annyi, hogy a bántó, sértő vagy spam jellegű bejegyzések még csak el se jussanak a szerkesztőkig, és véletlenül se kerülhessenek a trending bejegyzések közé. Korábban a koronavírus majd különböző összeesküvés-elméletek miatt is sokan bírálták az oldalt, ha ilyen bejegyzések is kiemelést kaptak, és népszerűvé válhattak. 

A Twitter szerint a trending funkció lényege, hogy kiderüljön, miről beszélgetnek az emberek, de  sokan gyakran csak egy szóra fókuszálnak, ezért nem értik, hogy az miért kerülhetett be a népszerű bejegyzések közé. Ezért a következő időszakban teszt jelleggel a trending bejegyzések kis magyarázatot is kapnak, hogy mindenkinek egyértelmű legyen, mi itt a látnivaló, és miért is beszél mindenki arról az adott témáról. A szolgáltatás egyelőre csak néhány országban lesz elérhető, Magyarországon nem. 

Forrás: Twitter