Felfüggesztik a Twitter Inc részvényeinek kereskedését pénteken – derült ki a New York-i tőzsde honlapján. A felfüggesztés azért történik, mivel Elon Musk milliárdosnak a bíróság által elrendelt, október 28-i határidővel kell megkötnie 44 milliárd dolláros üzletét, aminek keretében ugye elvileg megvásárolja a közösségi média céget.

Musk, a világ leggazdagabb embere szerdán ellátogatott a Twitter San Franciscó-i főhadiszállására, és utalt rá, hogy ő a cég legfőbb főnöke, miután profilját „Chief Twit”-re frissítette, tehát lehet valóban lezárul az üzlet.

Annál is inkább, mert a Reuters kedden arról számolt be, hogy a részvénybefektetők, köztük a Sequoia Capital, a Binance, a Qatar Investment Authority és mások megkapták a finanszírozási kötelezettségvállaláshoz szükséges papírokat Musk ügyvédeitől.

Az ügylet lezárása véget vetne a Twitter perének, amely a befektetőkkel együtt most az eredeti, részvényenkénti 54,20 dolláros feltételekkel várja az ügyletet.

A Twitter részvényei körülbelül 1%-kal, 53,92 dollárra emelkedtek a piac előtti kereskedésben, szemben Musk 54,20 dolláros részvényenkénti ajánlati árával.

A részvény közel 65%-ot emelkedett a júliusi négy hónapos mélyponthoz képest.

Forrás: Reuters