A Twitter azt tervezi, hogy jövő pénteken bevezeti újra az ellenőrzött szolgáltatását, méghozzá különböző színű pipákkal a magánszemélyek, vállalatok és kormányok számára. Mindezt azután, hogy a kezdeti hibás előfizetés miatt megnövekedett a magukat hírességeknek és márkáknak kiadó felhasználók száma a platformon.

Elon Musk vezérigazgató pénteken a kategóriák színeit jelölte ki – aranyat a vállalatoknak, szürkét a kormányoknak és kéket a magánszemélyeknek, köztük a hírességeknek. „Fájdalmas, de szükséges lépés” – mondta, hozzátéve, hogy az ellenőrzött fiókokat manuálisan hitelesítik a pipa aktiválása előtt.

A megújult, havi 8 dolláros szolgáltatás lehetővé teszi a magánszemélyek számára, hogy kisebb, másodlagos logóval rendelkezzenek a profilon, de csak ellenőrzés után – mondta egy másik pénteki tweetben. – Jövő héten jön ehhez a hosszabb magyarázat.

A közösségi média platform hétfőn elhalasztotta a pipák újraindítását amiatt, hogy bolondbiztos legyen. A szolgáltatás várhatóan elősegíti a Twitter bevételeinek növelését egy olyan időszakban, amikor Musk megpróbálja megtartani a hirdetőket, miután a múlt hónapban 44 milliárd dollárért megvásárolta a céget.

Forrás: Reuters