Miután gyakorlatilag minden közösségi oldal letiltotta Donald Trump fiókját, fia az Instagramon intézett videóüzenetet Elon Musk felé. 

Hogy jó ötlet volt-e Trump tiltása, arról még valószínűleg sokáig fognak beszélni, mindenesetre a világ leggazdagabb embere, Elon Musk azt a kérdést feszegette, amit Trump tiltásától függetlenül egyre többen, vagyis, hogy miért fogadjuk el ezt, hogy néhány nyugati-parti cég dönti el az egész világban, hogy mi a szólásszabadság és mi nem, és hogy az algoritmusaiknak hála mi kerül át a közbeszédbe, és mi nem. 

Ifj. Donald Trump pedig azt taglalta a videójában, hogy ha Elon Musk önerőből elérte, hogy embereket tudjon az űrbe küldeni, akkor egészen biztosan össze tudna dobni egy közösségi oldalt is, ami nem elfogult. Szerinte tudna tenni a gyűlöletbeszéd és az erőszak ellen is, ehhez mindössze csak ténylegesen semleges moderációra és tényellenőrzésre lenne szükség. 

https://www.instagram.com/tv/CJ949TyAisl/?igshid=1u9x1xj672y7n

Musk egyelőre nem reagált a megkeresésre, pedig korábban neki is meggyűlt a baja a Twitterrel. Mikor a Thaiföldön egy barlangban rekedt gyerekek megsegítésére érkezett mérnökre azt írta, hogy “pedo guy”, mert az nem akarta használni a Musk által küldött mentőkamrát, vagy mikor a Tesla részvényei bezuhantak, miután kiírta, hogy szerinte túl sokba kerülnek. 

Forrás: The Nextweb