A Guardianon jelent meg egy történet arról, hogy az internet egyáltalán nem rossz, annyira nem, hogy akár megadhatja az ember álmai állását is. Egész pontosan Rebecca Mix mesélte el az édesapjával közös történetét.

Az 58 éves Jeff ugyanis világéletében dolgozott, legutolsó munkája egy kórház anyagbeszerző részlegén volt, ahonnan aztán a Covid miatti tömeges leépítésben ő is elveszítette az állását. Ezután próbálta magát elfoglalni mindennel, de a lánya látta rajta, hogy unatkozik, és borzasztóan szeretne dolgozni. Még álmai állása is volt, a Costcóban (nagy raktáráruház, ahol csak regisztrált tagok vásárolhatnak) szeretett volna dolgozni, hogy tudjon vásárlókkal is beszélgetni, illetve jókat hallott a munkakörnyezetről is.

A lány gondolt egyet, és az apja megkérdezése nélkül kitett egy bejegyzést a Twitterére:

Kicsit aggódott, hogy haragudni fog-e rá, csend is lett az ügy körül, de végül váratlan fordulatot vett a történet: Facebookon írt rá a lányra a Costco egyik vezetője, hogy az apja adja be a jelentkezését, ahová menni szeretne, és akkor majd lehet behívják interjúra. Sőt, abban is tud segíteni, hogy egy közelebbi áruházuknak ajánlja be interjúra Jeffet.

Végül be is hívták interjúra, átment pár körön, és felvették részmunkaidőben a Costcóba, aminek borzasztó módon örült is.

A legviccesebb a történetben, hogy mikor első napján körbevezették Jeffet, az egyik kollégája megjegyezte, hogy nagyon kíváncsi, mikor veszik fel azt a twitteres-pasast. Jeff válasza: „Én vagyok az a twitteres pasas.”