IPhone-on keresztül vásárolva a mostani 7,99 dollárról 11 dollárra emelkedik a Twitter Blue előfizetés ára, a weboldalon keresztül viszont 7 dollárra csökken – jelentette helyi idő szerint szerdán a The Information című szakújság.

Az Elon Musk által felvásárolt közösségimédia-platform ezzel próbálja megakadályozni azt, hogy az iPhone-on keresztül vásárolt előfizetések után 30 százalékos jutalékot kelljen fizetnie az Apple-nek. Arról nincs információ, hogy Android-telefonokon változik-e az előfizetés ára.

Míg korábban az „ellenőrzött” státus odaítéléséről átvilágítás után a Twitter döntött, ezzel igyekezve garantálni, hogy egy név mögött valóban az áll, akinek mondja magát, Musk új modellt jelentett be, és 8 dollárért bárki számára elérhetővé tette a kék pipát. Ez ahhoz vezetett, hogy tömegével jelentek meg fizetős pipával rendelkező fiókok, amelyek valamilyen hírességnek adták ki magukat, és például trágár és obszcén szövegeket kezdtek posztolni, vagy több milliárd dolláros károkat okoztak tőzsdei vállalatoknak azzal, hogy a nevükben twitteltek.

Emiatt a Twitter még egy pipát bevezetett, és a valós fiókok kaptak egy „hivatalos” címkét is, Musk pedig bejelentette, hogy különböző színű pipák lesznek az egyéneknek, a vállalatoknak, kormányoknak.

Musk az előző héten a Twitteren kifogásolta, hogy az Apple 30 százalékos jutalékot von le az iOS operációs rendszer alkalmazásboltjában végzett vásárlások összegéből.

Forrás: MTI