Donald Trump kihívója valószínűleg nem gondolta át mekkora muníciót ad a mémgyárosok illetve az őt támogató média kezébe, mikor egy kampányeseményen kisétált a pódiumra, azt mondta, hogy “Egy dolgot szeretnénk mondani”, majd benyomta a Despacito-t, 2017 egyik legnagyobb slágerét. Az eredeti videó itt nézhető meg: 

Does @JoeBiden realize that Despacito means “slowly”? Fits well with Slow Joe https://t.co/7i6DzWwlSH — Mercedes Schlapp (@mercedesschlapp) September 16, 2020

Természetesen a mémgyárosok kapva kaptak az alkalmon, viszont Donald Trump is megosztott egy verziót, ami miatt egy újabb bejegyzését jelölte meg a Twitter. Az amerikai elnök videóján Biden az NWA örökbecsű Fuck The Police című slágerre bólogat, és ezt a verziót több médium is úgy adta elő, mintha valóban ez történt volna, illetve mintha ezzel foglalna állást Biden azokra a feltételezésekre, miszerint megválasztása esetén megvonná a rendőrségtől a támogatást. 

A Twitter sokáig csak manipulált videónak jelölte a Trump által is idézett bejegyzést, majd miután 3,1 millióan látták, inkább elérhetetlenné tették. 

Forrás: Vice