2020 egészen biztosan a videokonferenciák éve, aminek a kezdeti ki hall kit és ki nem hallja a másikat közjátékán túl vannak még zavaró momentumai. 

Ilyen például, mikor csak azért kell levenni a mikrofonról a némítást, hogy egyetértsünk valakivel, vagy bejelentse valaki, hogy most eltűnik a képből, de fél pillanat múlva majd jön is vissza.  Cameron Hunter a Netflix mérnöke talált erre megoldást, a gesztusvezérelte szövegbuborékokat. Így egyszerűen, de annál látványosabban lehet jelezni, hogy igen-vagy nem, de köszönni is lehet vele. 

A fejlesztést saját maga, és a kollégái szórakoztatására találta ki, de miután kirakta a Twitterre elindult a lavina, és egyre többen követelik, úgyhogy végül a Snap Camera alkalmazással lehet telepíteni, ami kompatibilis a Zoom, Hangouts és Slack konferenciahívásokkal is, de Hunter annak örülne, ha beépítenék a nagyobb alkalmazások a rendszerükbe, ugyanis kicsit fárasztja, hogy mennyien fordulnak hozzá azzal, hogy a kitartott középső ujj szimbólumát is programozza le. 

Forrás: Mashable