A Twitter hétezer alkalmazottja több mint felének elbocsátását tervezi Elon Musk a Bloomberg hírügynökség belső vállalati forrásokra hivatkozó jelentése szerint.

Úgy tudják, hogy Musk erről pénteken tájékoztatja az alkalmazottakat, emiatt néhány kivételtől eltekintve mindenkit be is rendeltek a munkahelyére. A Twitter az elsők között tette lehetővé a járvány idején alkalmazottainak a tartós otthoni munkavégzést.

Musk korábban cáfolta a New York Times jelentését arról, miszerint még november elseje előtt bocsátana el Twitter alkalmazottai közül, hogy elkerülje az aznap megnyíló részvényopciók lehívását. A Twitter nem reagált a Reuters érdeklődésére és lemondott az  értesülés kommentálásáról.

A Bloomberg News szerdai jelentése szerint az elbocsátás 3700 Twitter alkalmazottat érintene. A Reuters hírügynökség a héten korábban arról tett közzé értesülést, hogy Musk elbocsátási terve az első körben az alkalmazottak negyedét érintené. Az Axios médiaportál az alkalmazottak „legalább egyharmadának” elbocsátásáról tett említést.

Forrás: MTI