Ahogyan mi is írtuk pár napja, a volt amerikai elnök előállt egy olyan közösségi oldal klónnal, ami tulajdonképpen egy személyes blog, ahol a posztok mind arra optimalizáltak, hogy Twitteren, Facebookon vagy más közösségi oldalakon megosszák azt az emberek. 

Most azonban a Twitter kitiltott egy olyan fiókot, ami azt állította, hogy Trump oldalának nevében osztja meg az elnök bejegyzéseit. Vagyis nem a kitiltott Trump posztolt, hanem az oldala, és a mögötte álló személyek. Ennek ellenére a Twitter szerint megszegték az oldal szabályzatát. Az továbbra sem baj, ha valaki onnan oszt meg tartalmakat, de a fiók tulajdonosa azt állította, hogy az elnök nevében másolja be  a tartalmakat. Vagyis ha Donald Trumpot kitiltották az oldalról, a tiltás nem kerülhető meg azzal, hogy egy szócsövet használ, aki az ő nevében, személyiségét, márkáját vagy jogi személyét felhasználva posztol. 

Ennek ellenére van még több olyan fiók, ami pontosan ugyanezt teszi, ezek közül nem tudni, hogy hány köthető valóban a volt elnökhöz, és hányat üzemeltetnek tőle teljesen független szimpatizánsok. 

Forrás: BBC