A felhasználó felület alsó részén lesz elérhető az a kis fül, amellyel kifejezetten a hívásokat lehet kezelni Messengeren az androidos és az iOS készülékeken futó alkalmazásokban. 

Az új fülön egy helyen lehet nyomon követni az alkalmazásban kezdeményezett vagy fogadott hívásokat, és megkönnyíti a hívások indítását egyetlen érintéssel. Emellett azok számára, akik nem használják rendszeresen a funkciót, emlékeztetőt küld, hogy az alkalmazást a szöveges üzenetküldés mellett hang- vagy videohívásokhoz is lehet használni. 

2014 óta egy külön alkalmazáson keresztül érhető el a Facebook chat szolgáltatása. A videohívás funkció 2015-ben érkezett meg, ezt követte az alkalmazások közötti üzenetküldés az Instagrammal, végül pedig az alkalmazások közötti csoportos csevegés. A Meta szerint az audio- és videohívások száma 40 százalékkal nőtt 2020 elejéhez képest, naponta 300 millió hívás indul, de a verseny így is hatalmas az olyan alkalmazások között, ahol internet alapú és ingyenes hanghívásokat vagy videóhívásokat lehet kezdeményezni. 

Forrás: The Verge