A Twitteren mindenkinek megvan a véleménye, és ezt nem is fél elmondani. Sőt, az utóbbi időben minden jel arra mutat, hogy az összes trollnak van Twitter-fiókja, és nem fél használni, emiatt pedig elég könnyű olyan listákat összeálltani, hogy bizonyos paraméterek alapján ki kapja a legtöbb gyalázkodó bejegyzést. 

Nemrég a BetOnline sportfogadási társaság úgy döntött, hogy megméri, hány negatív tweetet tettek közzé az elmúlt hónapban a legismertebb kosárlabdasztárokról. Az első helyen LeBron James áll több mint százezer negatív bejegyzéssel. Kevin Durant messze lemarad James mögött, mindössze 35 000 negatív tweettel az elmúlt hónapban, őt követi James Harden és Kyrie Irving. Érdekes megfigyelni, hogy a leggyűlöltebb játékosok egyben a liga legjobbjai is. 

Az nem derül ki, hogy ezek a bejegyzések a pályán vagy a  pályán kívül történtek miatt utálják ennyire a játékosokat, ahogyan az sem, hogy az ellenfél csapatának szurkolóitól vagy a saját csapatuk drukkereitől érkeznek. Az is közrejátszhat, hogy a negatív megjegyzések gyakran több megosztáshoz és kedveléshez vezetnek. Idővel a tipikus Twitter-felhasználók lassan ráébredhetnek, hogy mely tweetek kapják a legtöbb figyelmet, és több olyat írnak, amik valószínűleg nagyobb népszerűségre tesznek szert. Ugyanakkor akárhogy is nézzük, az, hogy valaki egy hónap alatt több mint százezer negatív bejegyzést gyűjt be, az semmiképpen sem jó jel. 

Forrás: Forbes