Még mindig sok a kérdőjel azzal kapcsolatban, hogy milyen lesz a Twitter, most hogy Elon Musk a tulajdonos. Ő már beszélt arról, hogy milyen közösségi oldalt szeretne, és mi tenne szerinte jót az oldalnak, ennek az egyik pontja pedig az, hogy növelni kellene a bevételeket. Vagy legalábbis csökkenteni a kiadásokat, erre lehetne megoldás a leépítés. 

Belsős információk szerint nagyjából ezer embertől válna meg, hogy racionalizálja a költségeket. A Twitter jelenleg több mint 7500 munkavállalót alkalmaz világszerte. Az izgalmas az egészben az, hogy ez egyelőre egy rövid távú terv lenne, hogy a cég hatékonyabban működjön, mert Musk arról is beszélt, hogy a célja a növekedés, és ehhez 2025-re nagyjából 11 ezer alkalmazottal számol. Vagyis igazából a leépítés egyfajta vérfrissítést jelentene, és valószínűleg teljes strukturális átalakulást. 

Felmerülhet a kérdés, hogy egyáltalán minek kell ennyi alkalmazott, de a Twitter összességében nem is túl nagy cég, ha például a Facebookkal vetjük össze, ami 71 970 teljes állású alkalmazottal működik, vagy az Amazon, ahol 1 608 000 ember dolgozik. Musknak nagyjából 70 000 alkalmazotta van a Teslánál, vagyis a Twitter így is egy kis létszámú cégnek számít. 

Forrás: Forbes