Az újságok többsége azt szokta felkapni, hogy az Egyesült Államok elnöke éppen milyen gondolati ellentmondásokba keveredett a napi, koronavírussal kapcsolatos sajtótájékoztatójan, vagy hogyan osztotta ki az újságírókat, most azonban arról is olvasni, hogy egy nem várt helyen, a TikTokon kerülnek elő újra és újra Donald Trump szavai. 

Egyre népszerűbbek, és milliós megtekintéseket érhetnek el azok a videók, amik például az elnök antibiotikumokkal kapcsolatos eszmefuttatásáról szólnak, nem csak a tizenévesek, de a TikTokon egyre népszerűbb egészségügyi dolgozók is ráugrottak.

Az eredeti szöveget Trump egy teszteléssel kapcsolatos újságírói kérdésre válaszolta, és elmondta, hogy az antibiotikumok mennyire csodálatosak, majd elkezdett az antibiotikus rezisztens fertőzésekről beszélni, amik valóban ijesztőek ugyan, csak éppen semmi közük a koronavírus-fertőzéshez. Vagyis igaz, hogy Trump TikTokon használt szavait kiragadták a kontextusból, de az is igaz, hogy soha nem is voltak kontextusban. 

@kjoyhelm

If we were allowed to go to clubs rn, this is what the conversations would look like #donaldtrump #fyp #foryoupage #coronavirus

♬ original sound – iampeterchao

Forrás: The Verge