Elon Musk teljesen nonszensz lépésre szánta el magát: törli az X-ből (ex Twitterből) a blokkolás funkciót.

Mindezt Musk egy kommentre adott válaszként közölte a világgal, ami ráadásul nem is az X-ről szólt, hanem a másik cégéről, a Tesláról.

Musk szerint „nincs értelme” a blokkolás funkciónak, úgyhogy a közvetlen üzeneteket kivéve az X-ben ez megszűnik. Magyarán a posztokra adott válaszokat már nem fogják tudni tiltani a felhasználók.

Bár a Némítás továbbra is megmaradhat, a funkciók nem ugyanazok. A blokkolás korlátozza a többi felhasználót a fiókkal való interakcióban, egy fiók megtekintésében és követésében. A Némítás egyszerűen elrejti a bejegyzéseit a falról elől, de a komentelő követői továbbra is láthatják. A felhasználók ráadásul nem is kapnak értesítést arról, hogy elnémították őket.

A blokkolás egyre fontosabb funkcióvá vált sok felhasználó számára, mivel idővonalukon megnövekedett a spam válaszok száma. Korábban egyesek azt is tapasztalták, hogy egyes felhasználók blokkolták az X Blue/Twitter Premium fiókokat, mivel a funkció elkezdte előnyben részesíteni válaszaikat a nem fizető felhasználókkal szemben. Sok közéleti személyiség is támaszkodott a funkcióra, mint módszerre a zaklatás eltávolítására a hírfolyamból.

Hogy mikor tervezné Musk ezt bevezetni, az még nem világos.

Forrás: Techcrunch