Csütörtökön indul útjára a Threads, ami a Meta válasza lesz a Twitterre. Mindez amiatt, mert az Elon Musk tulajdonában lévő platform felhasználói tömegesen keresnek alternatívákat, és erre természetesen Zuckerbergék is ráugranak.

Az Instagramhoz kapcsolódó Threads alkalmazás kedden, a csütörtöki indulás előtt jelent meg az Apple App Store-ban, ésna Meta elindított egy visszaszámláló weboldalt is a megjelenéshez.

A „szövegalapú beszélgetésre” építő alkalmazás előnézete szerint olyan hely lesz, „ahol a közösségek összegyűlnek, hogy megvitassák az őket ma érdeklő témákat vagy a holnap felkapott témáit”.

„Bármi is érdekli önt, követheti kedvenc alkotóit, és közvetlenül kapcsolatba léphet velük, és másokkal, akik ugyanazokat a dolgokat szeretik – vagy hűséges követőket építhet ki saját maga számára, hogy megossza ötleteit, véleményét és kreativitását a világgal” áll a promóciós szövegben.

A képernyőképek azt sugallják, hogy az emberek Instagram-fiókjukkal is bejelentkezhetnek a Threads szolgáltatásba, és követhetik meglévő kapcsolataikat. Úgy tűnik, hogy az alkalmazás a Twitterhez hasonló felhasználói felületen osztozik, és hasonló funkciókkal rendelkezik, beleértve az újraposztolást, a tetszésnyilvánítást és a felhasználók számára annak korlátozását, hogy ki válaszolhat a bejegyzésekre.

A Threads elnevezése találóan egy Twitter-riválisról származik, de eredetileg ez volt a neve egy 2019-es Meta alkalmazásnak is, amelyet azért indítottak el, hogy versenyezzen a fiatalokat célzó Snapchattel. A terméket később beszüntették, de a Meta megtartotta a márkajelzést.

Amúgy a Meta semmit nem közölt hivatalosan a tervezett indulásról, de a jelekből elég egyértelmű a dolog.

Forrás: The Guardian