Videóhívásoknál a Messenger Roomsban lesznek elérhetőek új kiterjesztett valóság eszközök, ráadásul a csoportos effektek a Facebook ígérete szerint hamarosan az Instagramon is elérhetővé válnak. 

Az egész lényege az, hogy a csoportos effektek a beszélgetés minden résztvevője számára működnek majd a videóhívások során, vagyis ha valaki kutyafejjel beszél, akkor mindenki más kutyafejjel hallgatja. Több mint 70 csoportos effekttel lehet majd feldobni az online baráti vagy családi hívásokat, esetleg a céges megbeszéléseket. 

Ezzel együtt a Facebook arról is beszélt, hogy kiterjeszti a Spart AR API-hozzáférést, ami azt jelenti, hogy sokkal egyszerűbb lesz akár saját AR effektusokat létrehozni az alkotók számára. 

A sima szöveges Messenger-üzenetek is megújulnak, jönnek a szöveg-effektek. Mondjuk ha valaki azt írj be, hogy “Jó éjszakát!’, akkor az alkalmazás felajánlja, hogy megeffektezi a bejegyzést.  A James Bond-filmmel együtt a mozira utaló soundmojik érkeznek, és új chat-témák között is mehet válogatni. 

Forrás: TechCrunch