Már itt a Marketing Morzsákon is többször írtunk arról, hogy a nagy techcégek nem nagyon szeretnek fizetni semmiért. Jelen posztunk esetében például a zenéért. Ha egy felhasználó ugyanis zenét használ fel a videós posztjában, az valószínűleg tiltva lesz, pedig csak meg kellen egyezni a jogkezelőkkel egy árban, és onnantól kezdve bárki tölthetne fel olyan videót, amibene zene szól, például Boney M.

Ugyanis Indiában pont a Boney M. miatt tiltották le Ravi Shankar Prasad politikus fiókját, aki persze először mélységesen fel volt háborodva, hogy a politikai nézetei miatt nem posztolhat, aztán a Twitter felvilágosította, hogy nem, nem azért, hanem mert Boney M.-et tett a videója alá.

Ugyanígy járt egy másik politikus is, aki a Maa Tujhe Salaam című helyi slágert használta fel, és ez nem igazán tetszett a Sony Indiának, ezért tiltatott. Persze mindez nem történt volna meg, ha a Twitternek van megállapodása a Sony Indiával, dehát nincs, mert pénzbe kerül.

A politikusok egyébként kaptak figyelmeztető e-mailt is, hogy jogtalan felhasználás miatt tiltani fognak, de ez kicsit elkerülte a figyelmüket, és tiltakoztak a tiltás ellen. (Vagy direkt nem vették figyelembe, dehát nem gyanúsítunk mi senkit ilyennel.)

Forrás: The Register