Az egyesült államok alelnökjelöltjeinek  vitája után a  politikai jellegű dolgok mellett két fontos könnyedebb téma foglalkoztatta a közösségi oldalakat: 

  • Mike Pence fejére repülő légy
  • Mike Pence szeme

A légy a vita hevében szállt Pence fejének tetejére, sokak szerint aztán bele is ragadt a sok hajlakkba, azért maradt ott mozdulatlanul. Mindenesetre már több Twitter-fiókkal is rendelkezik, ami az esetről szóló mémek kedvelt gyűjtőhelye lett. A Mike Pence’s Fly (@MikePenceFly___) oldalnak 121,5 ezer követője van cikkünk írásának pillanatában https://twitter.com/MikePenceFly___  A @MichaelsFly fiók is népszerű a maga 25 ezer követőjével. 

A másik égető kérdés, hogy miért rózsaszín Pence szeme. Természetesen az egyszerű felhasználók mellett orvosok, összeesküvés-elméletekben hívő emberek, és egyszerű halandók igyekeztek megfejteni, hogy vajon mi lehet az oka, hogy a szeme fehérje nem vakítóan fehér. A gyíkemberségtől kezdve a droghasználaton át a koronavírusig mindenfajta válasz született a kérdésre. Azon a felhasználók szerint, akiknek orvosi diplomája van, a válasz a kötőhártya-gyulladás lehet, és bár nem állt rendelkezésükre minden eszköz, hogy rendesen megvizsgálják, de valóban ez tűnik a legéletszerűbb megoldásnak, bár vannak, akik szerint beleszállt a légy a fejéről, vagy szimplán csak a visszafogott sírást lehet látni.

Forrás Forbes