Mikor Donald Trump kiírta a Twitterére, hogy “Stop the count”, azaz “Álljon le a számlálás”, akkor várható volt, hogy ez egy olyan bejegyzés lesz, amit nem csak a Twitter jelöl meg, hanem a történelembe is bekerül ez a mondat. 

Természetesen a mémgyárosok is azonnal akcióba léptek, és lecsapták azt a magas labdát, hogy a Szezám Utca egyik szereplője a számolás grófja (Count von Count), aki szeret mindent megszámolni. 

A legtöbben nem értik, miért akarja megállítani Trump a vámpír grófot, akit a Twitteren máris Trump egyik legnagyobb ellenéségének tekintenek. 

Vannak, akik szerint csak Count von Count segíthet néhány helyen, hogy rendesen megszámolják a szavazatokat, így ideje lenne azonnal repülőre ültetni.

Van, aki teljesen megérti Trump kirohanását, hiszen ő sem engedne egy vámpírt a gyerekei közelébe, kérdés, hogy ez most hogyan jutott eszébe a választások alatt. 

https://twitter.com/ClementJ64/status/1324361615689601029

Mások szerint már késő, a grófot már senki sem állíthatja meg. 

És olyan is, aki szerint nem szabad ennyire félni a gróftól, mert összességében szeretnivaló, még akkor is, ha tényleg nagyon szeret számolni. 

Persze nem szabad elfelejteni, hogy a gróf 1976-ban még a Sütiszörny választási kampányában ügyködött, erre a Szezám utca hívta fel a figyelmet, igaz akkor még nem akarta megállítani a Grófot az Egyesült Államok elnöke. 

Néhányan pedig arra is felhívták a figyelmet, hogy 1998-ban Kukalakó oszkárt akarta kitúrni egy Ronald Grump nevű kukalakó, aki szemétből épített magának Grump tornyot, de az utca lakói végül elűzték a városból. 

Persze minden hasonlóság csak a véletlen műve.