Felfüggesztettek több olyan neves újságírót, akik a Twitteren számoltak be Elon Musk ámokfutásáról az elmúlt időszakban.

Egy sor esti tweetben Musk azt írta, hogy tilos valós idejű tartózkodási helyének megosztása a Twitteren, és megvádolta az újságírókat, akik állítása szerint információkat osztottak meg erről, és ezzel szerint „merényletkoordinátákat” tettek közzé.

Csütörtök este gyors egymásutánban felfüggesztették a CNN, a Washington Post, a Mashable és a New York Times technológiai újságíróinak fiókját. Mindannyian nemrégiben publikáltak cikkeket arról, hogy Musk felfüggesztett egy Twitter-fiókot, amely nyilvánosan elérhető adatokat osztott meg magánrepülőgépe mozgásáról. Ezen cikkek mindegyike rávilágított arra a feszültségre, amely Musknak a „szólásszabadság” iránti elkötelezettsége és azon döntése között, hogy kitilt egy olyan fiókot, amely személyesen nem tetszett neki.

A rivális közösségimédia-cég, a Mastodon Twitter-fiókját – amelyre néhány Twitter-felhasználó költözött, miután Musk átvette a hatalmat – szintén felfüggesztették.

Csütörtökön egy sor késő esti tweetben Musk azt mondta: „Egész nap kritizálni teljesen rendben van, de a valós idejű tartózkodási helyem megadása és a családom veszélyeztetése nem az.”

Hozzátette, hogy „ugyanazok a szabályok vonatkoznak az „újságírókra”, mint mindenki másra”, és ezt írta: „Pontos valós idejű tartózkodási helyemet, alapvetően a merénylet koordinátáit tették közzé, ezzel (nyilvánvalóan) közvetlenül megsértve a Twitter szolgáltatási feltételeit.”

Forrás: The Guardian