A Twitter 2023. január 19-én frissítette a fejlesztői szerződését, amelyben hivatalosan betiltotta a harmadik féltől származó klienseket a közösségi hálózaton.

A Twitter csötörtöktől hatályos új fejlesztői megállapodása a Twitter API használatára vonatkozóan közvetlenül megtiltja harmadik féltől származó kliensek létrehozását a platformhoz. Amint az Engadget rámutat, ez a rész az egyetlen lényeges változás a hatalmas dokumentumon.

Ez egy héttel azután következik be, hogy a Twitter-kliensek váratlanul, értesítés nélkül leálltak Androidon, iOS-en és más platformokon. A Twitter és új tulajdonosa, Elon Musk napokig hallgattak a témáról, amíg olyan jelentések nem láttak napvilágot, amelyek azt mutatták, hogy a cég szándékosan vágta le a külső Twitter-klienseket. Ezt követően a Twitter végül megerősítette a tiltást, mondván, hogy „régóta érvényes API-szabályokat kényszerít ki”, anélkül, hogy tisztázta volna, mely szabályokat sértették meg. A harmadik féltől származó Twitter-kliensek fejlesztőit egyszerűen csak tájékoztatták arról, hogy alkalmazásaikat „felfüggesztették”.

Ez komoly csapást jelent a Twitter-felhasználók számára, mivel a harmadik féltől származó alkalmazások már régóta a platform részét képezik. A Twitter még nem magyarázta meg a változtatás indokait, de a feltételezések szerint a Musk hatalomátvétele óta fennálló hirdetői aggodalmakkal függ össze.

Forrás: 9to5google